Home » Ceylan

Over Ceylan

Ceylan (naam van een eiland (nl. eiland van de leeuwen)). Graag wil ik een dienende rol in het leven van mens en zijn. Al klopt dan dienen ook weer niet altijd. Maar wel als het om masseren gaat.
Ik ben trots op mijn naam en op mijn werk.

Ik ben geboren in de 60’er jaren in Rotterdam. Ik ben opgegroeid onder de rook van Rotterdam in de polder.

Zoals bij veel therapeuten heeft een bepaald niet grappige jeugd geleid tot mijn huidige kwaliteiten om anderen te ondersteunen.
Vanaf zeer jonge leeftijd had ik een onstuitbare nieuwsgierigheid en leergierigheid naar alles wat met seksualiteit en lichamelijkheid te maken had. Deze nieuwsgierigheid verlegde zich ook naar verbinding met en interesse in de natuur in al zijn verscheidenheid. Gezond leven, respectvol omgaan met ons milieu en dierenwelzijn staan bij mij van jongs af aan hoog in het vaandel.

Sinds mijn 25ste woon ik met veel genoegen op het eiland van Dordt. Mijn eerste baantje was in 1980 bij een fruitteler, sindsdien verdiep ik mij tot op de dag van vandaag in voeding en suppletie door middel van trainingen, congressen, workshops en tegenwoordig ook webinars.
Sinds 2015 ben ik fulltime actief op het gebied van massage, tantra, sportmassage en intimiteit/seksualiteit. Ik sociaal betrokken met mensen met een beperking, ik heb dan ook het certificaat van Sociaal Adviseur. Ik heb ook het certificaat Wandelcoaching. Inmiddels ook de nodige trainingen, workshops en cursussen op het gebied van Tantra en diverse massages doorlopen.

Als therapeut neem ik regelmatig waar in mijn omgeving. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar de ouder wordende mens. Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt dat ik veel geduld kan hebben met ouderen met een fysieke, dan wel geestelijke beperking. Als ik op leeftijd ben hoop ik ook dat er mensen zijn die mij bij mijn beperkingen willen bijstaan. Ik vind het heerlijk om bijscholingen te volgen.

Mijn behandelingen zijn gebaseerd op respect en interesse in de mens en zijn lichamelijk en geestelijk functioneren, gezien in zijn of haar sociale context. Ik maak gemakkelijk contact met mensen en vind het belangrijk dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen. Ik ben open, eerlijk, optimistisch, spontaan, direct en recht door zee. What you see is what you get. Ik ga voor gastvrijheid, integriteit, vertrouwen, kwaliteit, humor, een luisterend oor en zeker ook voor een goed gesprek. Ik doe mijn werk geheel op mijn eigen manier en ik kan daar mijn hart en ziel in leggen. Ik ben een perfectionist en wat ik doe, doe ik goed!

Ik ben een natuurliefhebber bij uitstek. Mijn liefde gaat vooral uit naar mijn vrouw Samantha en dochter Julia, mijn vrienden, mijn vogel en mijn tuin.
Verder hou ik van naturisme (thuis, camping, saunabezoek, naaktstrand) en af en toe erotisch uitgaan.  Mijn leven is sprankelend, intens en allesbehalve saai. Veel plezier beleef ik ook aan mijn prachtige tuin in het bos.

In mijn leven probeer ik balans te vinden tussen spiritualiteit en wetenschap, balans tussen vrijheid en verbonden zijn, balans tussen openheid en maatschappelijke normen, balans tussen overtuiging en verantwoordelijkheid. Balans tussen ontmoeten en weer loslaten, balans tussen rust en in beweging zijn. Het wordt mij steeds duidelijker dat alles om heldere en eerlijke, geweldloze communicatie draait. Daadwerkelijk in contact zijn met elkaar en vooral met jezelf. Mijn leven is zeer intens en vol passie. Ik ervaar dit niet altijd als even makkelijk en ben blij met de feedback van mijn geliefde, vrienden en van de mensen die ik in mijn werk ontmoet. Ik sta nuchter en sterk in het leven en tegelijk ook open voor goed onderbouwde oude natuurgeneeswijzen en rituelen. Momenteel interesseer ik mij voor het Taoïsme (eigenlijk Daoïsme volgens het algemeen beschaafd Chinees) en lees ik veel op het gebied van zelfontwikkeling, evolutie, ethiologie. Van nature ben ik heel open en ik stel mijzelf soms wat kwetsbaar op. Ik vind het leuk om vragen van mensen te beantwoorden en vertel ook met plezier over mijzelf. Ik heb veel meegemaakt, bijzonder mooie, maar ook intens verdrietige dingen. Ik heb veel onderzocht en beproefd. Hierdoor zijn er weinig dingen op het diepere vlak waar ik niet over mee kan praten. Toch kan ik alles met humor en de nodige zelfspot bekijken. Ik volg mijn hart en intuïtie in het leven. Ik wil niemand kwetsen en ik blijf eerlijk. Ik ben niet standaard. Ik kijk weinig TV en lees geen krant. Ik studeer graag en wat ik begin maak ik af!
Ik ben gefocust op hygiëne en het goed verzorgen van het menselijk lichaam, zowel uit- als inwendig. Omdat ik van natuurlijke schoonheid hou ben ik tegen gebruik van make-up. Ik eet en drink heel bewust, sport en ben zuinig op mijn lichaam.

De komende jaren zal ik zeker nog veel blijven studeren omdat er nog veel is wat ik mijn eigen wil maken. Om zo mensen en dieren nog meer te kunnen helpen.
Ik vind het zalig om vakliteratuur te lezen. Schrijven, dichten en lezingen houden zijn een tweede natuur van mij.

Op relationeel gebied is mijn vertrouwen meerdere keren flink beschadigd. Ik blijf in de goede natuur van de mens geloven. Ik hoop dat ook u daaraan wilt meewerken!

Het geeft me erg veel voldoening om mensen met lichamelijke of geestelijke blokkades te helpen. Ook het Tantrisch behandelen van dames en heren vind ik heel erg leuk en mooi om te doen. Seksualiteit is één van onze basisbehoeftes. Zelf krijg ik veel energie en awareness van tantrische en taoïstische oefeningen. Krizz en ik vinden het fijn of nieuwe houdingen te ontdekken, die deels voorvloeien uit Kamasutra.

Ik ben erg dankbaar voor alle respect, vriendschap, verbondenheid en liefde die ik gelukkig veel in mijn leven ontmoet.
In het bijzonder ben ik dankbaar voor het er onvoorwaardelijk voor mij zijn van mijn gezin en mijn vrienden.

De woorden van Osho, die ik met me mee draag, gaan daar ook over:

SHARE yourself,

     Share your love

Share your pain

     Share your beauty

Namaste!

Ceylan